Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΟΥΖΟ












Η πεσκανδρίτσα είναι ομολογουμένως ένα από τα ασχημότερα ψάρια που υπάρχουν! Παρόλη, όμως, την άσχημη εξωτερική της εμφάνιση είναι αναμφίβολα ένα από τα νοστιμότερα και από τα πιο εύκολα στην κατανάλωση, αφού δεν έχει πολλά κόκαλα! Η αλήθεια είναι πάντως πως είναι και λίγο ακριβούτσικη και λίγο "δύσκολη" στο μαγείρεμα, καθώς έχει λίγο πιο σκληρό κρέας από τα υπόλοιπα ψάρια. Η συνταγή μας όμως σήμερα είναι για άλλη μια φορά αφοπλιστικά απλή, δε χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις και από γεύση... απλά θα αφήσουμε να τη δοκιμάσετε μόνοι σας!

Υλικά:
  • 1 kg. πεσκανδρίτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 600 gr. ντομάτα σε καρέ
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα βασιλικός
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτω τη ντομάτα και τον κόλιαντρο και βράζω για 5' περίπου μέχρι να πιει τα πολλά υγρά της η ντομάτα. Προσθέτω το βασιλικό και κατεβάζω από τη φωτιά.
  2. Τοποθετώ την πεσκανδρίτσα σε ταψί, την περιχύνω με τη σάλτσα και το ούζο, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω καλά τα υλικά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 20'-25' αναλόγως το ψάρι. Ελέγχω αν έγινε δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι.
  • Δοκιμάστε κι άλλα είδη ψαριού στη συνταγή αυτή (προτιμότερα τα φιλέτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου