Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΡΑΣΑΤΟ














Για μια ακόμα φορά το μενού μας είχε ψάρι! Και μάλιστα ήταν μεγάλο σε μέγεθος... Η σχάρα δεν το χώραγε οπότε μπήκε στο φούρνο αφού πρώτα τυλίχτηκε στη λαδόκολλα με διάφορα αρωματικά και κρασί. Είναι απίστευτο πόσες διαφορετικές παραλλαγές ψημένου ψαριού στη λαδόκολλα μπορούμε να φτιάξουμε ουσιαστικά με το τίποτα! Η συγκεκριμένη ταιριάζει με τη γεύση του φαγκριού, αλλά γίνεται εξαιρετική και με πέστροφα, προσθέτοντας και λίγο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο... Εμείς σας λέμε το μυστικό, αν και επιλέγουμε για λόγους διατροφικούς να το παραλείπουμε. Εμπιστευτείτε μας όμως, καθώς ό,τι λέμε είναι δοκιμασμένο και τσεκαρισμένο πάνω από μία φορά! Καλά μαγειρέματα!

Υλικά:
  • 1 φαγκρί (~1 kg.)
  • 1 χούφτα μάραθος ψιλοκομμένος
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Εστραγκόν
  • 1/2 φλ. κρασί άσπρο
  • 1/2 λεμόνι σε ροδέλες
  • Πιπέρι άσπρο
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Μαρινάρω το ψάρι με τα μυρωδικά και το βάζω σε λαδόκολλα με τις φέτες λεμόνι επάνω. Τυλίγω καλά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Κατόπιν παίρνω το ζουμί από το ψάρι που θα έχει βγει στη λαδόκολλα μαζί με τα μυρωδικά και προσθέτω χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο κατά το γούστο μου. Πολτοποιώ στο multi για να πάρω μια σχετικά παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνω το ψάρι και σερβίρω με το αγαπημένο μου συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου