Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ













Τα μανιτάρια είναι μία από τις τροφές που προτιμούμε ιδιαίτερα και σχεδόν ποτέ δε λείπουν από το εβδομαδιαίο μας τραπέζι. Σήμερα, λοιπόν, τα φτιάχνουμε όπως ακριβώς θα μαγειρεύαμε ένα αρνάκι φρικασέ ή ένα χοιρινό πρασοσέλινο. Είναι μια πεντανόστιμη χορτοφαγική συνταγή, εξαιρετικά υγιεινή, η οποία προσφέρεται για τον φθινοπωρινό καιρό που "σηκώνει" γενικά σούπες, αφού εμείς τη συνταγή μας τη φτιάχνουμε επίτηδες με λίγο ζουμάκι παραπάνω! Τρώγεται επομένως με το κουτάλι, συνοδεία ζεστού ψωμιού!

Υλικά (για 4 μερίδες): 
  • 500 gr. μανιτάρια διαφόρων ειδών χοντροκομμένα
  • 500 gr. μαρούλια χοντροκομμένα
  • 500 gr. αντίδια χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
  • 2 αβγά
  • Χυμός από 1,5 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω για λίγα λεπτά και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να βράσει για 2' ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το εστραγκόν και λίγα λίγα όλα τα λαχανικά. Ανακατεύω καλά μέχρι να μαραθούν ελαφρά και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτω νερό να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 30'.
  2. Χτυπάω τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Έπειτα παίρνω λίγο λίγο το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνω στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μη γίνουν ομελέτα.
  3. Προσθέτω το αβγοκομμένο ζουμί στην κατσαρόλα, ανακατεύω καλά και σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου