Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ














Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα φρέσκα φασολάκια αφθονούν, μεταξύ άλλων φροντίζουμε να προμηθευτούμε και φασόλια χάντρες τα οποία τα βάζουμε στην κατάψυξη για να τα χρησιμοποιήσουμε το χειμώνα. Είναι πολύ πιο βολικά από τα ξερά καθώς δε χρειάζονται μούλιασμα και μπορούν να μαγειρευτούν άμεσα! Σήμερα χρησιμοποιήσαμε τα κατεψυγμένα μας φασόλια για μια συνταγή με χοιρινό πολύ αγαπημένη και πολύ χορταστική, που μάλιστα προσφέρεται για τις πιο κρύες χειμωνιάτικες μέρες! Παρόμοια με το κοκκινιστό μοσχάρι με τα φασόλια που έχουμε ήδη αναρτήσει, αλλά ταυτόχρονα διαφορετική! Δοκιμάστε τις και τις δύο. Θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά (για 6 μερίδες):
  • 1 kg. χοιρινή σπάλα σε μεγάλες μπουκιές
  • 750 gr. φασόλια χάντρες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο (~2 cm.)
  • 2 καρότα σε φετάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο χοντροκομμένη
  • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το χοιρινό και μόλις ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές το αφαιρώ. Προσθέτω τα καρότα και την πιπεριά κέρατο. Σοτάρω για 1'-2' και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές τσίλι. Σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν, προσθέτω ξανά στην κατσαρόλα το χοιρινό, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2' μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη ντομάτα, την πάπρικα και τη δάφνη και βράζω για 15'. Προσθέτω τα φασόλια και νερό να τα σκεπάζει καλά και βράζω για ακόμα 50' ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτω το κατάλληλο νερό. Στα τελευταία 5' του μαγειρέματος προσθέτω το δυόσμο και μόλις σβήσω το μάτι προσθέτω και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά. Στο τέλος πρέπει να έχω ένα φαγητό με δεμένη σάλτσα.
  • Αλατίζω το φαγητό 10' πριν το τέλος του μαγειρέματος για να βοηθήσω τα φασόλια να βράσουν πιο εύκολα.
  • Αν χρησιμοποιήσω ξερές χάντρες τις μουλιάζω για 8 ώρες σε νερό πριν τις χρησιμοποιήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου