Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΙΟΛΑ (GNOCCHI CON RAGU ALLA ROMAGNOLA)














Τα ιταλικά νιόκι πατάτας τα είχαμε πρωτοφτιάξει πριν λίγο καιρό για πρώτη φορά και μας είχαν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις (δείτε τη συνταγή εδώ). Έτσι, σήμερα, τα ξαναχρησιμοποιήσαμε σε μια μικρή διασκευή μιας πεντανόστιμης συνταγής από τη Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας, με κιμά. Ουσιαστικά παραλείψαμε τα 50 γρ. μπέικον της συνταγής (για λόγους δίαιτας...) και προσθέσαμε λίγα μανιτάρια. Το πιάτο έχει ξεκάθαρη και σπιτική γεύση, χωρίς πολλά μπαχαρικά να καλύπτουν τη γεύση των υλικών. Συμπέρασμα: Αν βρίσκετε νιόκι πατάτας στα ψυγεία κανενός μεγάλου supermarket προτιμήστε τα! Βράζουν σχεδόν αμέσως και οι συνδυασμοί σάλτσας που τους ταιριάζουν είναι κυριολεκτικά άπειροι! Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε όπως κι εμείς!

Υλικά:
  • 500 gr. νιόκι πατάτας
  • 200 gr. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 μανιτάρια σε φετάκια
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 200 gr. ντομάτες τριμμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σωτάρω το κρεμμύδι, και το καρότο και μόλις μαραθούν προσθέτω τον κιμά. Μόλις αλλάξει χρώμα και ψηθεί ελαφρώς προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω για ακόμα 2' και σβήνω με το κρασί. Βράζω για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη ντομάτα με το σέλινο και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Βράζω για 25'.
  2. Βράζω τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζω. Τα πασπαλίζω με τριμμένο τυρί και ανακατεύω. Προσθέτω τον κιμά, ανακατεύω καλά, πασπαλίζω με επιπλέον τυρί και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου