Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΠΟ ΑΒΓΟ ΧΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ














Όπως είχαμε υποσχεθεί σε παλιότερή μας ανάρτηση, σήμερα παρουσιάζουμε άλλη μια ιδιαίτερη ομελέτα με το δεύτερο αβγό χήνας που μας είχαν προμηθεύσει με την πλούσια γεύση! Είναι γεγονός ότι και στις δύο χρησιμοποιήσαμε λουκάνικο, αλλά κατά τα άλλα είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Το σπέσιαλ υλικό της σημερινής συνταγής μας είναι ο καβουρμάς. Πρόκειται για ένα είδος αλλαντικού με προέλευση τη βόρεια Ελλάδα που γίνεται από διάφορα είδη κρέατος. Ο δικός μας σήμερα είναι από μείγμα χοιρινού και πρόβειου κρέατος. Αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους, αρωματισμένα με διάφορα μπαχαρικά και θυμίζει λίγο πηχτή (λίγο όμως)! Τρώγεται και έτσι όπως είναι, αλλά η γνώμη μας είναι ότι η γεύση του αναδεικνύεται καλύτερα αν τον ζεστάνουμε σε ένα τηγάνι, ώστε να λιώσει το λίπος που περιέχει και να μαλακώσει. Θα τον βρείτε σε καταστήματα αλλαντικών, αλλά και σε μεγάλα supermarket. Η συνταγή μας, λοιπόν, έχει ως εξής:

Υλικά:
  • 1 αβγό χήνας (ή 3 αβγά κότας)
  • 150 gr. καβουρμά σε κύβους
  • 100 gr. λουκάνικο χωριάτικο σε μικρές φέτες (κατά το δυνατόν ελαφρύ σε γεύση)
  • 3 κ.σ. ντομάτα τριμμένη
  • Πάπρικα
  • 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνω τα λουκάνικα και τα αφήνω να βγάλουν τα λιπαρά τους καθώς σιγοψήνονται για 5' περίπου. Έπειτα ρίχνω τον καβουρμά και τον αφήνω και αυτόν να ζεσταθεί καλά και να απελευθερώσει το λίπος του. Προσθέτω την πάπρικα και τη ντομάτα και την αφήνω να στεγνώσει από τα υγρά της. Στο μεταξύ χτυπάω το αβγό (ή τα αβγά) και τα αδειάζω στο τηγάνι επάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Σκορπίζω τα φυλλαράκια του βασιλικού και κλείνω το τηγάνι με ένα καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο η ομελέτα θα ψηθεί με τους υδρατμούς και δε θα χρειαστεί καν γύρισμα! Ψήνω για 3'-4' περίπου και τη σερβίρω ζεστή. Συνοδεύω με ένα καλό κρασί ή ένα ούζο!
  • Είναι δεδομένο ότι δεν προσθέτω καθόλου αλάτι στο φαγητό, αφού τα αλλαντικά περιέχουν όσο χρειάζομαι!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου