Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ













Όταν οι φίλοι σου σου κάνουν δώρο γενεθλίων ζυμαρικά, είναι καιρός να καταλάβεις ότι τα πράγματα όσον αφορά εσένα και τη μαγειρική είναι πολύ σοβαρά... Ταλιατέλες ζυμωμένες με σκόνη αποξηραμένων σαλιγκαριών ήταν το δώρο, με πρόκληση τη δημιουργία μιας μακαρονάδας που θα τις αξιοποιούσε κατάλληλα. Όπερ και εγένετο! Φτιάξαμε μια σάλτσα με μανιτάρια βρασμένα σε κρασί και μουστάρδα και αρωματισμένα με φασκόμηλο! Απίστευτα νόστιμη και ελαφριά, καθώς αποφύγαμε βούτυρα, κρέμες γάλακτος και άλλα παρόμοια. Επίσης γίνεται και πολύ γρήγορα! Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε!

Υλικά:
  • 500 gr.ταλιατέλες (ή ό,τι άλλο ζυμαρικό προτιμώ)
  • 850 gr. μανιτάρια διαφόρων ειδών σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φασκόμηλο
  • 1,5 κ.σ. πελτές
  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1,5 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 χούφτα κόλιαντρος ψιλοκομμένο (ή μαϊντανός)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω 1 κ.σ. φασκόμηλο και σοτάρω για 1' ακόμα. Προσθέτω τα μανιτάρια και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να ψηθούν. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1' ακόμα μέχρι να αρωματίσει. Σβήνω με το ξίδι και ανακατεύω για 2'. Προσθέτω το κρασί, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο φασκόμηλο, προσθέτω λίγο νερό ίσα να σκεπάζει τα μανιτάρια και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15'. Έπειτα προσθέτω 2 κ.σ. παρμεζάνα και τον κόλιαντρο και ανακατεύω καλά. Στο μεταξύ βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά 2' λιγότερο από όσο γράφουν οι οδηγίες του πακέτου και μόλις βράσουν τα προσθέτω κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια χωρίς να τα στραγγίξω. Ανακατεύω καλά, βράζω για 1'-2' και σερβίρω αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προφανώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε. Εμείς προτείνουμε, πάντως, πένες και ριγκατόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου