Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΩΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΟΥ (닭 냉채)













Σήμερα, επανακάμψαμε στις αγαπημένες μας ασιατικές γεύσεις που τις έχουμε κάπως "παραμελήσει" τον τελευταίο καιρό! Φτιάξαμε, λοιπόν, μία πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο με προέλευση την Κορέα! Παραδόξως, όμως, όλα τα υλικά είναι πράγματα που τα έχουμε στο ψυγείο μας, με την εξαίρεση του ρυζόξιδου που, βέβαια, αν και το βρίσκουμε σε ασιατικά supermarket θα μπορούσε να αντικατασταθεί και με ένα ελαφρύ λευκό ξίδι. Και επειδή πρόκειται ακριβώς για σαλάτα, μπορείτε να τη φτιάξετε ως συνοδευτικό σε οποιοδήποτε γεύμα σας! Είναι δροσιστική και ελαφριά, καθώς μόνο το κοτόπουλο είναι μαριναρισμένο με τη σάλτσα του. Στα λαχανικά απλώς ρίχνετε λίγο ρυζόξιδο και αλάτι και τα τρώτε αφού τα ανακατέψετε με το κοτόπουλο. Επίσης είναι κατάλληλη και ως ελαφρύ πλήρες γεύμα!

Υλικά:
  • 200 gr. κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 2 μεγάλες χούφτες ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, μάραθο, σπανάκι ή και λίγο λάχανο με τριμμένο καρότο)
  • 2 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι σε διαγώνιες ροδέλες
  • Ρυζόξιδο
  • Αλάτι
Για τη σως κουκουναριού:
  • 4 κ.σ. κουκουνάρια
  • 2 κ.σ. ρυζόξιδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
  1. Καβουρδίζω ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και στη συνέχεια τα πολτοποιώ στο multi με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος. Ανακατεύω καλά με το κοτόπουλο.
  2. Αναμειγνύω όλα τα λαχανικά της σαλάτας σε μία σαλατιέρα προσθέτοντας το ρυζόξιδο και το αλάτι κατά το γούστο μου. Απλώνω επάνω το κοτόπουλο και αν θέλω ρίχνω λίγα ολόκληρα κουκουνάρια από πάνω για διακόσμηση και επιπλέον γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου