Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟKOΡΦΑΔΕΣ













Ο παστός μπακαλιάρος είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας, από τηγανιτός με σκορδαλιά έως φρικασέ και σούπα! Σήμερα εμείς φτιάξαμε ένα παραδοσιακό πιάτο που το συνηθίζουν στη Μεσσηνία: γιαχνί στην κατσαρόλα με κολοκυθοκορφάδες (αφού όμως πρώτα τηγανιστεί). Πρόκειται για απίθανης νοστιμιάς φαγητό που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις κολοκυθοκορφάδες που είναι στην εποχή τους! Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

Υλικά:
  • 500 gr. κολοκυθοκορφάδες
  • 500 gr. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκό κολοκύθι σε μεγάλα κομμάτια
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:
  1. Αλευρώνω ελαφρά και τηγανίζω το μπακαλιάρο (2'-5' από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος). Τον τοποθετώ πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  2. Ζεματάω τις κολοκυθοκορφάδες για 3' και στραγγίζω.
  3. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τις ζεματισμένες κολοκυθοκορφάδες και τις σοτάρω και αυτές μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τη ντομάτα, το δυόσμο και νερό ίσα να τις σκεπάζει, αλατοπιπερώνω (με προσοχή, γιατί θα προσθέσω και το μπακαλιάρο που είναι αλμυρός) και βράζω για 30'.
  4. Προσθέτω πάνω στα χόρτα τα ψάρια και βράζω για 3' ακόμα, να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Στο τέλος πρέπει το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί δυναμώνω τη φωτιά και βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου