Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΛΑΤΑ CAPRESE (INSALATA CAPRESE)














Είναι μία από τις φορές που αντί να αναρτήσουμε κάποια συνταγή για ένα πλήρες κύριο πιάτο, προτιμούμε κάτι εύκολο και γρήγορο που τρώγεται σαν μεζές ή ορεκτικό. Ο λόγος για ένα υπέροχο ορεκτικό της ιταλικής κουζίνας, που χαρακτηρίζεται "σαλάτα", αν και στην Ιταλία σερβίρεται πράγματι ως ορεκτικό. Πολλοί θα το έχετε φάει σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο. Έχει προέλευση την Καμπανία και συγκεκριμένα το Κάπρι (αν κρίνουμε απ' το όνομα)! Αποτελεί την επιτομή της απλότητας, καθώς αποτελείται από 4 μόνο υλικά (αν και σαφώς υπάρχουν κάποιες παραλλαγές - η δική μας είναι η προσθήκη μπαλσάμικου). Σερβίρετέ το ως ιδανικό ξεκίνημα ή συνοδευτικό για το γεύμα σας και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά:
  • Ντομάτα σε ροδέλες
  • Μοτσαρέλα (κατά προτίμηση βουβαλίσια) σε ροδέλες
  • Φύλλα βασιλικού (κατά προτίμηση πλατύφυλλου)
  • Ελαιόλαδο
  • Ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω ελαφρά το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τοποθετώ σε πιατέλα πρώτα μία φέτα αλατισμένη ντομάτα, επάνω της μια φέτα μοτσαρέλα και περιχύνω με το λαδόξιδο. Έπειτα τοποθετώ επάνω ένα φύλλο βασιλικού (ή περισσότερα, αν δεν έχω πλατύφυλλο). Σερβίρω!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου