Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ''ΠΕΣΤΟ'' ΑΠΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ














Σειρά έχουν σήμερα οι μακαρονάδες! Και μάλιστα μία η οποία δε χρειάζεται καν κατσαρόλα! Απλώς βράζουμε το αγαπημένο μας ζυμαρικό και το ανακατεύουμε με ένα "κάτι-σαν-πέστο" από ψητές πιπεριές Φλωρίνης, αμύγδαλα και 2-3 άλλα απλά υλικά. Όμως η γεύση της συνταγής είναι εθιστική! Εμείς τη φάγαμε ως κύριο πιάτο, αλλά καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές μας ήρθε σαν ιδέα την επόμενη φορά να τη σερβίρουμε απ' το ψυγείο ως συνοδευτική μακαρονοσαλάτα! Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί κι έτσι! Καλή όρεξη!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 500 gr. φιογκάκια (ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 10 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 gr. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 100 gr. κεφαλογραβιέρα
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζω, τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνω στην άκρη.
  2. Ψήνω τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο όπως είναι για 20' στους 200°C στον αέρα. Τις αφήνω να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ τα κουκούτσια και φυλάω και το ζουμί που θα βγάλουν.
  3. Πολτοποιώ στο multi τις πιπεριές με το ζουμί τους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πιπέρι. Προσθέτω το "πέστο" στα φιογκάκια, αναμειγνύω πολύ καλά και σερβίρω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα για όποιον θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου