Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ













Μακαρονάδα για πολύ βιαστικούς έχει το μενού μας σήμερα! Βασίζεται στην παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα "Aglio, olio e peperoncino", δηλαδή σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπεριά, αλλά ως συνήθως προσθέσαμε τα δικά μας και τη φέραμε στα μέτρα των γευστικών μας προτιμήσεων. Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια, η διαδικασία παρασκευής της συγκεκριμένης μακαρονάδας δεν ξεπερνά τα 5 λεπτά, επομένως, αν βιάζεστε, αποτελεί μία εξαιρετικά νόστιμη και εύκολη λύση! Εμείς προτείνουμε μια ενδεικτική αναλογία για τα υλικά, αλλά εσείς διαμορφώστε τα κατά το γούστο σας και καλή όρεξη!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 500 gr. (1 πακέτο) μακαρόνια νο.6
  • 10 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο (ή λιγότερο ξερό)
  • 6 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 2 χούφτες μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:
  1. Βράζω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζω και τα βάζω στην άκρη ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρω το σκόρδο και τις πιπεριές για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους αλλά να μην καούν. Προσθέτω τα μακαρόνια, ανακατεύω να λαδωθούν καλά και προσθέτω το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Προσθέτω το μαϊντανό, το ξύσμα και όση παρμεζάνα θέλω, ανακατεύω πολύ καλά και σερβίρω στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Καλό θα είναι, για τη δική μας άνεση, να φτιάξουμε τη μακαρονάδα σε δύο δόσεις, ώστε να χωρέσει το τηγάνι μας. Ή ακόμα και σε 4 δόσεις, αν δε διαθέτουμε μεγάλο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου