Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΚΙΝΟΑ (التبولة مع الكينوا)














Αυτές τις μέρες πέφτει πολύ φαγητό λόγω των ημερών... Γαλοπούλες, ψητά κρέατα στο φούρνο, ιδιαίτερες παρασκευές και πάρα πολλά Χριστουγεννιάτικα γλυκά! Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά και να παρουσιάσουμε μία σαλάτα για να συνοδεύσουμε όλα αυτά! (Ο πραγματικός λόγος φυσικά είναι ότι είμαστε απασχολημένοι με το να καταβροχθίζουμε τα προαναφερθέντα κρεατικά και γλυκά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...) Ταμπούλε, λοιπόν! Μία μαϊντανοσαλάτα από το Λίβανο, που πολλοί από εσάς θα την έχετε δοκιμάσει σε κάποιο κεμπαπτζίδικο της αραβικό εστιατόριο. Η διαφορά η δική μας είναι πως αντί για πλιγούρι που χρειάζεται κανονικά, χρησιμοποιήσαμε κινόα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως σαλάτα, αλλά και ως συνοδευτικό από μόνο του, καθώς είναι πλήρες πιάτο! Οι αναλογίες που δίνουμε για τα υλικά είναι ενδεικτικές και εσείς μπορείτε να τις αλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας. Να θυμάστε όμως ότι πρόκειται για μαϊντανοσαλάτα και όχι πλιγουροσαλάτα, επομένως το κύριο συστατικό της πρέπει να είναι ο μαϊντανός και τα υπόλοιπα απλά να τη συμπληρώνουν! Καλή σας όρεξη!

Υλικά:
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αγγουράκι σε κύβους
  • 1 ντομάτα σε κύβους (ή ντοματίνια κομμένα σε 2-3 κομμάτια)
  • 1/2 φλ. κινόα
  • 4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. σουμάκι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Βράζω το κινόα όπως ακριβώς το ρύζι, σε 1,5 φλ. νερό.
  2. Ανακατεύω καλά το βρασμένο κινόα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνω να σταθούν για 30' πριν τα σερβίρω, ώστε να μαριναριστούν καλά και να ανταλλάξουν τις γεύσεις τους.
  • Αν δεν έχετε κινόα ή δε σας αρέσει, χρησιμοποιήστε πλιγούρι. Επίσης, αν δεν έχετε σουμάκι μπορείτε να το παραλείψετε. Είναι μια προσθήκη που δίνει μια πιο ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, αλλά δεν είναι απαραίτητο συστατικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου