Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ














Παστό μπακαλιάρο είχαμε καιρό να φάμε. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι τον τηγανίζουν (είτε σε κουρκούτι είτε απλώς αλευρωμένο) και τον τρώνε με σάλτσα ή με σκορδαλιά. Αυτός ο περιορισμός τον αδικεί, καθώς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς άλλους τρόπους και στο φούρνο και στην κατσαρόλα (βλ. εδώ, εδώ και εδώ). Έναν απ' αυτούς παρουσιάζουμε σήμερα, βασισμένο σε μια συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου την οποία φυσικά διαμορφώσαμε σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην παρασκευή, είναι γρήγορη και από νοστιμιά εξαιρετική! Μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 600 gr. παστός μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 800 gr. πατάτες σε μέτριους κύβους
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καπαρόφυλλα ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα (ή κάπαρη, αν δεν έχω)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το μπακαλιάρο 1'-2' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος. Σβήνω με το ούζο και τον αποσύρω από την κατσαρόλα.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματίσουν και προσθέτω τις πατάτες και τον κουρκουμά. Ανακατεύω να λαδωθούν καλά και προσθέτω νερό να τις σκεπάζει, τη μουστάρδα, τον κόλιαντρο και τα καπαρόφυλλα. Βράζω για 20'.
  3. Προσθέτω πάνω στις πατάτες τα σοταρισμένα ψάρια, προσθέτω το λεμόνι και το δυόσμο και βράζω για 5' ακόμα, μέχρι να γίνει το ψάρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου