Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ (PETIT-BEURRE) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Άλλη μία συνταγή, σπιτική με τη βοήθεια της Silikomart. Όλοι γνωρίζουμε τα μπισκότα πτι μπερ από γνωστές μάρκες στο σούπερ μάρκετ και έχουμε μεγαλώσει με αυτά. Ωστόσο είναι πολύ απλή η παρασκευή τους στο σπίτι με σύμμαχο το Kit Cookie Country, όπου θα βρείτε χαρούμενα σχέδια από σοκολάτα.

Από την Αγγελική Κ. 


Υλικά:
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις  (μπορεί να υπάρξει αναλογία 90 gr. λευκό αλεύρι και 90 gr. αλεύρι ολικής άλεσης)
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 βανιλίνη
  • 60 gr. ζάχαρη
  • 120 gr. βούτυρο
  • 1 αυγό 
  • 1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:
  1. Πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και γεμίζουμε την φόρμα σιλικόνης. Μετά, περνάμε με σπάτουλα ή με τη ράχη ενός μαχαιριού την επιφάνεια για να φύγει η περίσσεια της σοκολάτας. Κατόπιν,  χτυπάμε ελαφρώς τη φόρμα για να φύγουν οι φυσαλίδες αέρα και να αποτυπωθούν με ακρίβεια τα ανάγλυφα σχέδια. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο, ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα σε 2 ώρες περίπου.
  2. Προχωράμε στην παρασκευή των μπισκότων. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και είμαστε έτοιμοι για τη ζύμη. Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κυβάκια, το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τα υπόλοιπα υλικά και με το χέρι να πλάθουμε ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Μπορείτε αν θέλετε, να βάλτε λιγότερο μπέικιν πάουντερ για να βγει λιγότερο φουσκωτό, ωστόσο με αυτή την ποσότητα βγαίνει πιο αφράτο. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για όση ώρα μπορείτε. Εμείς την αφήσαμε 2 ώρες.
  3. Μετά θα χρειαστούμε αρκετό αλεύρι για να μπορούμε να δουλέψουμε τη ζύμη. Αρχικά, πάνω σε μία λαδόκολλα ή κατευθείαν στον πάγκο, ρίχνουμε αλεύρι και τοποθετούμε τη ζύμη, όπου ξαναρίχνουμε αλεύρι και την απλώνουμε με τον πλάστη, ώστε το πάχος της ζύμης να είναι περίπου όσο του κόπτη μπισκότων, δηλαδή μισό εκατοστό. Μετά ο κόπτης θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα και ιδανικό θα ήταν και εκείνος να είναι καθαρός και να έχει αλεύρι πριν από την κοπή κάθε μπισκότου. 


4. Τέλος, σε μία λαδόκολλα βάζουμε αραιά τα μπισκότα και θα είναι έτοιμα σε 10 λεπτά στους 180°C. Εμείς χρησιμοποιήσαμε φούρνο με αέρα και πάνω-κάτω αντίσταση για να αποκτήσουν ένα ροδαλό χρώμα. Όταν βγουν από το φούρνο θα είναι μαλακά και όταν κρυώσουν θα έχουν τη γνωστή μορφή.

Συναρμολόγηση:
Έχουμε ξεφορμάρει τις πλάκες σοκολάτας καθαρίζοντας της άκρες με ένα μαχαίρι και τα μπισκότα έχουν κρυώσει. Ζεσταίνουμε λίγη σοκολάτα και μόλις λιώσει, απλώνουμε αμέσως μικρή στρώση στο μπισκότο. Την αφήνουμε να κρυώσει, ώστε όταν τοποθετήσουμε την πλάκα σοκολάτας με μία μικρή πίεση, να μην λιώσει η πλάκα. Μόλις τα ετοιμάσαμε! Στη πρώτη φωτογραφία πάνω δεξιά το δοκιμάσαμε και με πτι-μπερ εμπορίου για σύγκριση. Και με ό,τι περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε σάντουιτς. Bon appetit!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου