Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ












Η σημερινή μας συνταγή έχει ως βάση το κλασικό γιαουρτλού. Με άλλα λόγια το κρέας, η ντομάτα και το γιαούρτι είναι τα βασικά συστατικά. Όμως, το μαγειρέψαμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να φτιάξουμε χωριστά τη σάλτσα και το κρέας, πράγμα που μας γλίτωσε χρόνο, κόπο και σκεύη. Γευστικά είναι απλά συγκλονιστικό, λίγο καυτερό, αλλά σε κάθε περίπτωση εθιστικό! Θα χρειαστείτε όμως οπωσδήποτε μια ποικιλία από πάπρικες, καθώς αυτές θα δώσουν τη χαρακτηριστική γεύση στη συνταγή! Επομένως προμηθευτείτε τις από κάποιο μπαχαράδικο και δημιουργήστε! Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζέ ή σαν κύριο πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι, πατατοσαλάτα ή/και ψητά λαχανικά και μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά:
  • 1 kg. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, πάπρικα καπνιστή και πιπέρι καγιέν
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες
  • 5-6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο σε σπόρους
  • 1/2 φλ. ούζο 
  • 500 γρ. ντομάτες σε καρέ (χωρίς τα σπόρια)
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 χούφτα μαϊντανό & κόλιαντρο ψιλοκομμένο 
  • 300 gr. γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
  1. Μαρινάρω το κοτόπουλο με τις πάπρικες, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για 15'.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ψήνω τις μπουκιές κοτόπουλο από τη μία πλευρά για 1'-2'. Τις γυρίζω και προσθέτω τις πιπεριές. Ψήνω ακόμα 1'-2', προσθέτω το γλυκάνισο, ανακατεύω και σβήνω με το ούζο. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ (για 2' περίπου ή μέχρι να εξατμιστεί το υγρό) και προσθέτω τη ντομάτα και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύω και την αφήνω να ψηθεί μέχρι να πιει τα υγρά της. Προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη και το μαϊντανό με τον κόλιαντρο, κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω 1'-2' να κρυώσει. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύω να ενσωματωθεί καλά και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου