Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ














Το Πάσχα δεν έχει περάσει πολύ καιρό, αλλά το κρέας ακόμα περιμένει στην κατάψυξή μας για να μαγειρευτεί! Βλέπετε, όπως όλοι σχεδόν, αγοράζουμε ολόκληρο το κατσίκι ή το αρνάκι "έτσι, για το καλό" και αν (όπως φέτος) δε σουβλιστεί, περισσεύει... Καιρός, λοιπόν, να το αξιοποιήσουμε και αυτό σε μια πεντανόστιμη συνταγή που το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένας φούρνος και 2-3 φορές τσεκάρισμα. Τίποτα παραπάνω! Χρειάζεται όμως και μεγάλο στομάχι, γιατί θα το βρείτε αδύνατο να καταναλώσετε μόνο μία μερίδα. Πιστέψτε μας, το δοκιμάσαμε...

Υλικά (για 5 μερίδες):
  • Μπούτι από κατσίκι (~1,5 kg.)
  • 1,2 kg. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 350 gr. φινόκιο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 ντομάτες σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 χούφτα μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αναμειγνύω σε ταψί όλα τα υλικά εκτός από το μάραθο. Προσθέτω και λίγο νερό και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύω προσεκτικά και ελέγχω αν χρειάζεται επιπλέον νερό για να ψηθούν όλα σωστά. Όταν γίνει το φαγητό, προσθέτω το μάραθο, αφήνω λίγα λεπτά σε σβηστό φούρνο και σερβίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου