Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΡΕΒΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ













Σούπα έχει το μενού μας σήμερα! Μία γλυκοφάγωτη και πρωτότυπη σούπα με προέλευση τη Σκωτία σε δική μας "ερμηνεία" και εκτέλεση. Τα κυρίως υλικά είναι οι ρέβες και τα μήλα! Η ρέβα είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια των γογγυλιών, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Πράγμα που είναι πραγματικά κρίμα, καθώς περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι υψηλότατης διατροφικής αξίας! Μοιάζει γευστικά με το ραπανάκι. Στη συγκεκριμένη παρασκευή οι ρέβες συνδυάζονται με μήλα σε μία σούπα που θα μπορούσε να αποτελεί ορεκτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι (γιατί όχι και των επερχόμενων Χριστουγέννων;). Συνδυάζεται δε εξαιρετικά με ροκφόρ ή κάποιο άλλο παρεμφερές τυρί (μπλε τυρί Δανίας, στίλτον, γκοργκοντζόλα κλπ.). Αν όμως δεν προτιμάτε αυτού του είδους τα τυριά μπορείτε να τη φάτε και σκέτη ή με λίγο τραγανό μπέικον για να κάνετε γευστική αντίθεση! Η μέθοδος παρασκευής είναι απλή και έχει ως εξής:

Υλικά:
  • 300 gr. ρέβες σε κύβους 
  • 500 gr. μήλα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Ροκφόρ θρυμματισμένο (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρω το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτω τις ρέβες και τα μήλα, ανακατεύω να λαδωθούν καλά και σβήνω με το κρασί. Βράζω 2' περίπου και προσθέτω νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Προσθέτω τη μουστάρδα, την κανέλα, τη δάφνη και το τζίντζερ, αλατοπιπερώνω και βράζω για 20' μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα αφού αφαιρέσω την κανέλα και τα φύλλα της δάφνης (αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτω λίγο ζεστό νερό, μέχρι να φτάσει στην πυκνότητα που προτιμώ). Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω να αναμιχθεί καλά με τη σούπα. Σερβίρω χλιαρή με μία κουταλιά της σούπας θρυμματισμένο ροκφόρ σε κάθε μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου