Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ















Έχουμε ξαναπεί μέσα από τις συνταγές αυτού του blog ότι το κουνέλι το αγαπάμε ιδιαίτερα σαν κρέας και το χρησιμοποιούμε συχνά! Και φυσικά θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε με καινούριους και δημιουργικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα σήμερα. Κοκκινιστό με μανιτάρια σερβιρισμένο με χυλοπίτες από σταρένιο και κριθαρένιο αλεύρι και χαρουπάλευρο! Φυσικά, δε χρειάζεται να έχετε αυτές ακριβώς τις χυλοπίτες για να φτιάξετε την πεντανόστιμη αυτή συνταγή... Χρησιμοποιήστε ό,τι ζυμαρικό προτιμάτε, αν και οι χυλοπίτες και τα χοντρά μακαρόνια του ταιριάζουν εκπληκτικά! Κουνέλι θα έχει και η επόμενή μας ανάρτηση, επομένως μείνετε συντονισμένοι...

Υλικά:
  • Κουνέλι σε μερίδες (~1,5 kg.)
  • 500 gr. χυλοπίτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε καρέ
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 500 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη μυζήθρα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:
  1. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω το κουνέλι μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις μεριές και το αφαιρώ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά. Επαναφέρω στην κατσαρόλα το κουνέλι, ανακατεύω και σβήνω με το κρασί. Βράζω για 2' και προσθέτω τη ντομάτα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, την πάπρικα και μια πρέζα ζάχαρη. Προσθέτω νερό να σκεπάζει το κρέας, αλατοπιπερώνω και βράζω για 1 ώρα - 1 ώρα και 10' ή μέχρι να γίνει το κουνέλι.
  2. Στο μεταξύ βράζω τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνω και τους ρίχνω λίγο ελαιόλαδο να μην κολλήσουν.
  3. Σερβίρω το κουνέλι με τις χυλοπίτες, αφού τις ανακατέψω με τη σάλτσα και προσθέτοντας τριμμένη μυζήθρα κατά το δοκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου