Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
















Το κουνουπίδι όλοι μας το τρώμε σαν βραστή σαλάτα με λαδολέμονο. Ομολογουμένως εξαιρετική! Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η Καλαματιανή συνταγή μιας από τις γιαγιάδες της οικογένειας που μας το είχε φτιάξει "καπαμά" με ντομάτα! Είναι ένα πρωτότυπο χορτοφαγικό κύριο πιάτο κατάλληλο για αποτοξίνωση!

Υλικά:
  • 1 κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Λίγος χυμός λεμονιού
  • Μπαχάρι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Περνάω το κουνουπίδι με λίγο χυμό λεμόνι (θα ήταν πρακτικό να το τρίψω με μια λεμονόκουπα). Σωτάρω σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο  και το κουνουπίδι με λίγο λάδι, προσθέτω τη ντομάτα και τα μπαχαρικά και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει. Προσέχω να μην παραβράσει το κουνουπίδι! Το καρότο αν είναι κομμένο σε λεπτές φέτες θα βράσει στον ίδιο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου