Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΟΡΤΥΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ














Πρώτη φορά μαγειρέψαμε ορτύκια στο blog μας (αν και είναι ένα φαγητό που το φτιάχνουμε πού και πού στο σπίτι με διάφορους τρόπους). Η συνταγή είναι της μητέρας η οποία κάποια στιγμή την έφτιαξε για να "συμπληρώσει το φαγητό επειδή δεν ήταν αρκετό"... Το αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστούν τα ορτύκια και να μείνει το υπόλοιπο φαγητό! Είναι γεγονός ότι τα ορτύκια είναι νόστιμα από μόνα τους, αλλά εδώ αποκτούν ιδιαίτερη γεύση με την προσθήκη γλυκάνισου και τζίντζερ τα οποία τους δίνουν ένα άρωμα μοναδικό. Αν τα συνοδεύσετε με ένα ρύζι θα έχετε ένα γευστικότατο κύριο πιάτο, αλλιώς σερβίρετέ τα με τη σάλτσα τους ως μεζέ για κρασί ή ουζάκι!

Υλικά:
  • 6 ορτύκια
  • 1,5 φλ. κρασί λευκό
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 3 σκ. σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σκόνη
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (1 κ.γ. ξερή)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τα ορτύκια και το γλυκάνισο. Μόλις ροδίσουν σβήνω με το κρασί. Βράζω για 1'-2' να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το τριμμένο σκόρδο, το τζίντζερ, τη φρέσκια ρίγανη και νερό να καλύπτει τα ορτύκια κατά τα 2/3, αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν (περίπου για 45') και να δέσει η σάλτσα (αν χρησιμοποιήσω ξερή ρίγανη την προσθέτω στο τέλος του μαγειρέματος). Αν η σάλτσα είναι αραιή δυναμώνω τη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να γίνει σαν σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου